See All Multimedia

Berlin Lab Architecture

Grab and share this slideshow on your website. Just copy and paste the code above.

Lightweight and compact, with a structural skeleton built of carbon fiber, the mobile structure for the first cycle of the BMW Guggenheim Lab has been designed by the Tokyo architecture firm Atelier Bow-Wow as a “traveling toolbox.”

The structure’s lower half is a present-day version of the Mediterranean loggia, an open space that can easily be configured to accommodate the Lab’s various programs. The upper part of the structure houses a flexible rigging system and is wrapped in a semitransparent mesh. Through this external skin, visitors are able to catch glimpses of the extensive apparatus of “tools” that may be lowered or raised from the canopy according to the Lab’s programming needs, transforming the ground space into a formal lecture setting, a stage for a celebratory gathering, or a workshop with tables for hands-on experiments.

Learn more about the BMW Guggenheim Lab architecture.

Date added: Jun 12

Related Multimedia

Powered by MediaManager

Stay connected

Subscribe to the Guggenheim’s e-news to learn more.